بهداشت فردی و جامعه 


واحد بهداشت  پتروشیمی کارون با هدف صیانت و ارتقا سطح سلامت کارکنان به عنوان سرمایه های اصلی این سازمان و کاهش میزان خطات شغلی آنها فعالیت می نماید. اهم فعالیت های واحد بهداشت صنعتی در سه حوزه و به شرح ذیل می باشد:

  1. بهداشت صنعتی
  2. بهداشت محیط
  3. تغذیه

  

انجام  ارزیابی های دوره ای ( سالیانه و موردی) عوامل زیان آور محیط کار و پیگیری اجرای اقدامات کنترل مهندسی در راستای کاهش و حذف عوامل زیان آور محیط کار

  • نمونه برداري و آناليز مواد شيميايي  توسط آزمايشگاه مجتمع
  • پیگیری و بررسی وضعیت سلامت کارکنان از طریق انجام معاینات طب صنعتی ( معاینات بدواستخدام ، دوره ای )
  • اجرای برنامه پایش بیولوژیکی مواجهه با مواد شیمیایی در سال 96 در خصوص بنزن، تولوئن ، متانول و نیتروبنزن( در حال اجرا)
  • اجرای معاینات خاص و انجام تست G6PD  برای کلیه پرسنل در خصوص  ماده شیمیایی  آنیلین  PMA  ,   ( افراد دارای کمبود آنزیم G6PD دارای محدودیت  تماس با ماده شیمیایی آنیلین و  PMA را دارا می باشند)
  • مجهز بودن واحد بهداشت صنعتی به تجهیزات اندازه گیری عوامل زیان آور محیط کار شامل ، صدا سنج ، نورسنج، سنجش UV , IR ، PHOCHECK ، سنجش میدان های الکترومغناطیس، دزیمتری صدا و...
  • ارزیابی ریسک بهداشتی ناشی از مواد شیمیایی
  • اجرای برنامه نشت یابی و پیگیری موارد عدم انطباق های گزارش شده
  • برگزاری جلسات کمیته حفاظت فنی بصورت ماهیانه
  • بررسی صورت وضعیت کلیه شرکتهای پیمانکاری مستقر در مجتمع در خصوص رعایت الزامات بهداشتی
  • برگزاری دوره های آموزش بهداشت ، تهیه پمفلت ، بروشور و کتابچه در حوزه موضوعات بهداشتی
  • بازرسی های بهداشتی دوره ای از عملکرد بهداشتی شرکتهای پیمانکاری
  • خرید تجهیزات ارگونومیک  جهت پرسنل شاغل در مجتمع اعم از زیر مانیتوری قابل تنظیم، تکیه گاه پا و تکیه گاه کمر مطابق ارزیابی ارگونومیک انجام شده در سال 95-96

   پایش روزانه آب شرب  و انجام تست های سنجش  PH ,  کلر  ,  TDS

  •  مجهز بودن واحد بهداشت به تجهیزات دیجیتال سنجش  PH ، کلر و  TDS
  •  انجام تست های ماهیانه میکروبی و شیمیایی از آب شرب
  •  نهیه و نصب 30 دستگاه دستگاه تصفیه آب مجهز به لامپ  UV
  •  اجرای برنامه مبارزه با حشرات و جوندگان در مجتمع
  •  بازدید از تسهیلات بهداشتی و اماکن عمومی و رستوران ها و آشپزخانه مجتمع

پروژه های مهم واحد بهداشت:

  1. اجرای پروژه تهویه عمومی و موضعی جهت انبار های محصول مجتمع
  2. فشار مثبت نمودن اتاق کنترل مرکزی
  3. اجرای پروژه نصب دستگاه کلریناتور به منظور تزریق گاز کلر با هدف پیشگیری از ایجاد آلودگی ثانوی میکروبی آب شرب

   تعيين نياز هاي تغذيه اي كاركنان مجتمع بر اساس اطلاعات تن سنجی و دموگرافیک آنان و هم چنین آنالیز غذاهای موجود در قرارداد از نظر محتوای انرژی، درشت مغذی ها و گروه های غذایی و گزارش نتایج حاصل از آن.

  • آنالیز نتایج شاخص های بیوشیمیایی و تن سنجی کارکنان ( گزارش شده توسط طب صنعتی) جهت تعیین شیوع بیماری های مزمن غیر واگیر نظیر دیس لیپیدمی ، فشار خون بالا ، دیابت و چاقی در جمعیت تحت پوشش و بررسی ارتباطات آن با خصوصیات دموگرافیکی و شغلی کارکنان.
  • ارائه خدمات مشاوره ای تغذیه به کلیه کارکنان شاغل با هدف آشنایی ایشان با میزان نیازهای تغذیه ای روزانه خود، نحوه تامین نیازهای روزانه از برنامه غذایی جاری و عادات صحیح غذا خوردن.
  • برنامه ریزی و ارائه برنامه های تخصصی رژیم درمانی برای کارکنان مبتلا به دیابت، هیپرلیپیدمی، فشارخون و گروه های در معرض خطر.
  • برگزاری دوره های آموزشی در زمینه بهداشت مواد غذایی و نحوه نگهداری و فرآوری غذا برای پرسنل تهیه، طبخ و توزیع مواد غذایی به منظور ارائه غذای سالم و ایمن به صورت خصوصی جهت افزایش راندمان و یادگیری پرسنل ( با توجه به سطح سواد پایین) و گزارش ان در قالب فرم آموزش حین کار
  • زمینه سازی جهت گسترش فرهنگ تغذیه سالم در بین کارکنان از طریق برگزاری کلاس های آموزشی، تهیه و تدوین اطلاعات مهم تغذیه به شکل پوستر، بنر، پمفلت، گردونه و جزوات یا کتابچه آموزشی ....
  • گرد آوری نتایج طب صنعتی پرسنل به تفکیک افراد در پنج سال اخیر جهت بررسی روند نزولی یا صعودی نتایج آزمایش و اطلاع رسانی به پرسنل.
  • طراحی و قرار دادن منوی غذایی بشقاب سالم در برنامه غذایی رستوران مجتع و ترویج مصرف آن در سطح عموم کارکنان به خصوص گروههای در معرض خطر.
  • تنظیم برنامه غذایی ماهانه و هم چنین نظارت بر اجرای صحیح آن مطابق با برنامه ابلاغ شده.
  • نظارت بر کلیه مراحل تهیه، طبخ و توزیع و نگهداری غذا شرکت بر اساس آیین نامه های صادره در حوزه بهداشت و تغذیه ( در درجه اول به منظور ارتقای سلامت غذا( خصوصاً غذای سلامت) و در درجه دوم ارتقا کیفی آن.
  • برگزاری جلسات کمیته تغذیه به منظور سیاست گذاری، برنامه ریزی و تعیین خط مشیهای مورد نیاز در زمینه ارتقای فرایند کیفی و کمی و سلامت غذا.
  • ارزیابی و نظرسنجی از کلیه کارکنان سازمان در خصوص چگونگی ارائه خدمات کیفی و کمی تغذیه به منظور ارتقا آن در صورت لزوم با هماهنگی و همکاری واحد خدمات.
  • بازرسی مداوم مواد غذایی وارد شده به شرکت و حصول اطمینان از بهداشتی و استاندارد بودن آنها. 
  • تهیه جداول اوزان مواد اولیه غذا در قرارداد تامین غذای مجتمع و تهیه الزامات تغذیه ای جهت درج در قرارداد.